Favoritele anului 2021. Topul cărților de la Pagina de Psihologie

ianuarie 21, 2022by Alexandra Stoica0

Aceasta este lista celor mai bine vândute cărți, din anul 2021, din librăria online a Paginii de Psihologie.

1

Pentru al treilea an consecutiv, Suflete de sticlă se află pe primul loc în topul celor mai vândute cărți ale editurii Pagina de Psihologie. Cartea semnată de psihologul Gáspár György prezintă povestea zbuciumată a Silviei și a lui Baltazar, un cuplu în care partenerii sunt chinuiți de nenumărate traume și răni psihologice. Cartea se află la granița dintre ficțiune și știință, autorul alegând să explice psihologic culisele unei iubiri complicate și chinuitoare. Tiparul relației lor te pune pe gânduri, te înfioară și apoi îți reamintește cât de complicat poate fi psihicul uman.

2

Revoluția iubirii, tot sub semnătura lui Gáspar György, se află pe al doilea loc în topul anului 2021. Este tot o carte despre iubire și atașament, însă textul se vrea mai degrabă un manual de educație relațională, unul în care cititorul găsește cele mai recente informații despre iubire, atașamentul uman și tiparele de relaționare în cuplu. Cartea a apărut în urmă cu cinci ani, iar în 2022 urmează să fie publicată o ediție revizuită.

3

Mintea este un volum semnat de psihiatrul și psihoterapeutul american dr. Daniel Siegel și reprezintă probabil cel mai amplu text despre funcționarea minții umane. Prof. Siegel este unul dintre cei mai influenți experți în sănătate mintală ai secolului XXI și în cartea de față îmbină psihologia cu neuroștiința, relațiologia (știința relațiilor) și fizica cuantică. Cartea este asemenea unei călătorii inedite spre centrul ființei umane.

4

Dansul fricii este un bestseller internațional semnat de Harriet Lerner, cunoscută drept una dintre cele mai influente psihologe din toate timpurile. Dr. Lerner știe să pună punctul pe i și nu pierde vremea cu prea multe vorbe fără sens; ne explică cum stă treaba cu frica, cum o putem gestiona și ce putem face pentru a o stăpâni. Plină de idei ingenioase, umor și știință, cartea a cucerit inimile a milioane de cititori din întreaga lume.

5

Parenting: cum să creștem copii inteligenți emoțional, apărută sub semnătura iconicului John Gottman, se numără printre cele mai importante 50 de cărți de parenting din toate timpurile. Publicului cititor din România i-a plăcut mereu stilul practic, direct și ușor de înțeles, iar asta a făcut ca volumul dr. Gottman să se afle în top încă din 2018. Cartea depășește orice așteptare și-i arată părintelui, pas cu pas, ce are de făcut pentru a se îngriji de sănătatea emoțională a copilului și a familiei.

6

Cum să bagi depresia în depresie, de James Withey, este o carte cum rar ai mai citit. Depresia este cea mai frecvent întâlnită afecțiune psihologică la nivel mondial și, cu toate acestea, atunci când ajungem să suferim din cauza ei nu prea înțelegem ce ni se întâmplă. Drept urmare, autorul, un om care s-a confruntat cu depresia de când se știe, a reușit să găsească cuvintele potrivite pentru a explica care-i treaba cu depresia și cum anume îi putem face față. Este practică, plină de umor și dătătoare de speranță.

7

#LoveIsFun este un volum scris de Gáspar György și Bogdan Nicolai, cu o prefață semnată de jurnalista Andreea Esca. Psihologul și jurnalistul iau la puricat câteva dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă partenerii de cuplu și le explică dintr-o perspectivă psihologică, culturală și socială. Viața după apariția copiilor, infidelitatea, pierderea interesului sexual sau despărțirile sunt doar câteva dintre temele care sunt explicate în paginile acestei cărți.

8

Inteligența parentală este prima carte publicată la editura Pagina de Psihologie și încă se află în topul celor mai căutate zece cărți. Autorii, dr. Daniel Siegel și dr. Tina Payne Bryson, se numără printre cei mai apreciați experți în parenting, iar munca lor a devenit populară în rândul părinților din întreaga lume. Cu explicații concise, recomandări practice și multă iubire față de copii, cartea se regăsește pe rafturile celor mai mulți îngrijitori preocupați de inteligența lor parentală.

9

Mai bun decât părinții tăi de Janet Woititz este genul de carte căreia nu-i poți da drumul până nu ai ajuns la ultimul cuvânt. Regretata dr. Woititz scrie într-un mod care îți aduce alinare, mângâiere și multă înțelegere. Bogată în exemple reale de viață, cartea este un emoționant ghid de parenting pentru toți cei care provin din familii disfuncționale.

10

Spațiul dintre noi, scrisă de cuplul american dr. Haville Hendrix și dr. Helen LaKelly Hunt, conține câteva dintre conceptele de bază ale terapiei relaționale imago și invită partenerii la exerciții menite să readucă siguranța și iubirea în spațiul dintre ei. Autorii ne spun că fiecare partener are nevoie să deprindă arta conversației, să renunțe la negativitate și să facă o rutină zilnică din exprimarea aprecierilor pentru a trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *