Psihologia clinică se adresează problemelor și însușirilor psihice care pot fi verificate, pe plan emoțional, profesional, sau fizic. Rolul psihologului este de a călăuzi oamenii în viața sufletească, din prima factorilor psihologici implicați, atât în starea de sănătate, cât și în cea de boală, păstrând o imagine de ansamblu obiectivă.
Ce înseamnă consilierea psihologică?
Psihologul evaluează aspecte precum etapa de viață în care se află persoana consiliată, factorii de mediu, elementele sociale, atuurile, punctele forte. Consilierea ilustrează analiza modului în care persoana respectivă relaționează cu ceilalți, gândurile avute, comportamentul, cu scopul promovării stării interioare de bine.
Cui se adresează psihologia clinică?
De consiliere psihologică pot beneficia persoane de orice vârstă, care se confruntă cu probleme de comportament, dificultăți educaționale, vocaționale, probleme în familie sau în căsnicie, probleme cauzate de schimbări majore, probleme de sănătate.
Consilierea reprezintă calea spre îmbunătățirea funcționării pe plan personal, depășirea unor blocaje interioare, și obținerea sentimentului de împlinire spirituală.